Maj måned skulle netop til at ånde ud, da Druerne samlede sig på det østjyske Gods Julianelyst. Oprindeligt en hovedgård udstykket fra Urup i det Herrens år 1791. De siger at den gamle bygherre Ulrich Christian von Schmidten stadig går rundt dernede om natten kun iklædt træsko og et halvfyldt glas vin i hånden. Et glas Mouton fra 1881.

Druerne var liderlige og det blev ikke mindre af, at Godsejeren havde kaviar og magnumchampagne klar på terrassen. Kaviar af den fineste slags og champagnen nedkølet til perfektion. Uha uha der var drøn på drengen. Verdens fedeste klub var intakt, og stemingen var i top.

Aftenen skulle igang, men Brunsborg havde et dilemma til klubben. Hvad skulle VI gøre ved alt det DRC 2005. Heldigvis var der flertal for at klubben beholdte alle flaskerne til senere brug i eget regi. Sikke en klub. VI er der for hinanden og bakker op om de rigtige beslutninger.

Første vin skulle serveres og en rød Chateau Evangile 2017 sang nu rent i de medbragte dyre glas. Godsejeren ville teste om ungt Bordeaux, nu virkeligt er drikkeklar. Det var der lidt blandede meninger omkring, men helt ueffen var den bestemt ikke.

Så var der lagt op til endnu et “forsøg” fra den gavmilde værts side, og i 2 flights blev Meo Camuzet serveret i henholdsvis 2017 og 2018 fra den flotte Clos de Vougeot. Godsejeren ville understrege at 2017 smager bedrere end 2018, men urolighederne har endnu ikke lagt sig efter denne relevante diskussion. Der var ikke enighed omkring bordet, omkring hvilken årgang der var både det ene og andet. Men faktum er og var, at begge vine var fremragende.

Så var tiden kommet til en af verdens måske dyreste (og måske største historiefortælling) Bordeaux fra Pomerol, nemlig Yannick Alle´no 2009. Vinen syntes ikke at imponere.

Der blev generelt scoret pænt på de fleste vine og et rimeligt samlet felt hyggede løs i de smukke omgivelser.

Turen var kommet til årets “uden for område vin”, og en lækker Flor de Pingus 2010, var god ved Druerne og stemningen var fortsat erotisk.

Aftenens sjette men første hvide vin var nu en realitet og en Batard-Montrachet fra Pierre Morrey smækkede nu dørene op for de dejlige liderlige Druer.

Endnu engang var der knald på tidsmaskinen og 1970 Pomerol var nu i glassene. Chateau Taillefer var en fin vin, dog uden at det løb ned af væggene.

Pomerol-temaet var begyndt at give sig til kende og Trotanoy 2000 var nu gaven til de Fede Druer. En klassiker og en dejlig vin.

Men nu skulle Druerne ikke tro de var noget og med aftenens næste vin, blev der skiftet område og en 1972 Chateau Haut-Brion var nu sandheden i glassene, dog også uden at imponere alt for meget.

Til gengæld, blev aftenen vin, gemt til sidst. En Chateau Latour 2000 blærede sig nu maksimalt i de flotte glas og stemingen var i verdensklasse. Sikke en vin og sikke en klub.

Aftenens stilling blev som følger:

Den 3-stjernede Direktør – 69 point

Rune T – 68 point

The Champ – 68 point

Formanden – 66 point

Brunsborg – 48 point

Den samlede stilling er som følger:

The Champ – 152 point (mangler at være vært)

Den 3-stjernede Direktør – 136 point (mangler at være vært)

Formanden – 125 point (mangler at være vært)

Brunsborg – 108 point (mangler at være vært)

Rune T – 68 point

Godsejeren – 55 point

Den Fede Drue længe leve – HURRA HURRA HURRA