”Rost som den dag, hvor horisonten for en weekend først ses, bringer onsdag os virkelig kun halvvejs til slutningen af ​​ugen”, spurgte Rune T sig selv, da han ankom til Formandens residens i den halvdyre ende af Højbjerg. Huset lå diskret nede i en lomme, tæt på skovkanten. De store udhæng trak taget ned over murene og halvmørket havde vundet over lyset.

Døren gik op som i en Domkirke og lyset væltede ud. I døråbningen tog Formanden imod de dejligt liderlige Druer og dagen var igen oprandt til en Den Fede Drue dag. Fantastisk.

Formanden tog imod med skønne bobler fra Bollingers nye satsning PNVZ16 på ren Pinot Noir. Hertil svin og nødder. Skønt og stemningen var intens.

Aftenen skulle i gang og den klassiske ”tale-vin” var meldt op til Bourgogne. Men det understreges i denne tekst, at man må vælge en hvilken som helst vin, inden for de notoriske områder for denne ”tale-vin”.

En varm men samtidig tanninsk Mazy-Chambertin fra Frederic Esmonin var i glassene og Druerne smæskede de dyre Grand Cru dråber i sig og aftenen var i gang.

En aften der skulle vise sig at være lige så skummel, som skovens mørke skygger. Rekordlave scorer til De Fede Druer. Der går stadig skumle rygter omkring, hvorvidt Formanden havde byttet rundt på karaflerne, da han landede 7 minutter før velkomst fra Kroatien, hvor han havde hentet den sidste vin, der lige passede ind i flightet.

BEAUCASTEL, BEAUCASTEL, BEAUCASTEL! Det er dælme en fin vin. En 2008 Ch9 fra BEAUCASTEL var i glassene og de liderlige druer, hylede af glæde ud i natten, men alle ramte forbi på denne elegante, liflige, transparente og svævende vin. Verdensklasse.

Formanden havde serveret brød, olie og skinke som Druerne (og Bobby) smæskede i sig. Især Brunsborg var gavmild ved bordet og Bobby gik glad i seng.

Tidsmaskinen sagde nu 2004 og Tignanello, fik efter sigende, debut i Den Fede Drue. Ikke imponerende med point og feltet var samlet i den samlede stilling for aftenen.

Hvid rimer på blid – hvilket den næste vin ikke var. Pavillon Blanc 2004 fra Chateau Margaux drillede også druerne og aftenen havde nærmest en forbandelse over sig. Ikke at vinene ikke var flotte og klassiske, men Druerne ramte bare ikke dagen.

En dejlig 2015 Lynch-Bages drillede også Druerne. Men måske er den nye stil i Bordeaux også at søge en mere svævende og transparente stil.

Cerbaiona, som efterhånden er en klassiker i Den Fede Drue, var nu repræsenteret i 2002 og en virkelig dejlig vin. Endda en vin, der op imod den 2001 der blev drukket fornyligt hos Rune T, var bedre, til trods for en mindre anerkendt årgang.

Der var nu mere alder i glasset og en 1997 Fanti Brunello var nu det, der drillede De dejlige Fede Druer. Igen meget få point.

ENDELIG kom der en vin hvor Druerne faktisk hamrede point ind på kontoen, og en lækker Corton-Charlemagne fra Bouchard forkælede ganerne og stemningen var intakt. Der blev endda gættet producent fra Den 3-stjernede direktør og Godsejeren. Flot.

Igen var der alder på drengen og igen var der enkelte der lavede fint med point. En 1985 og ekstremt trækasse-præget Figeac var nu sandheden i glassene. Dejlig vin.

Aftenens sidste vin, og nok også mest typiske og let-genkendelige vin, var nu slynget i den store beskidte karaffel og en utrolig sexet og dansende Casse Basse fra Soldera 2008 var nu den virkelighed der ramte Druerne. Rune T rammer, som den eneste, vin og producent og bortset fra et par år på alderen slutter han aftenen af med vigtige point.

Brunsborg og Godsejeren afgik fra arrangementet, men de resterende Druer fik lidt pølse, som man siger, og sluttede aftenen af med endnu en Bollinger PN.

En skøn og gavmild aften var slut.

Det er noteret at Formanden, glemte at indlede med klub-sangen, og derfor skylder en BDX 1er Cru.

Aftenens stilling blev som følger:

The Champ – 34 point

Rune T – 33 point

Godsejeren – 33 point

Den 3-stjernede direktør – 31 point 

Brunsborg – 30 point

Den samlede stilling:

Godsejeren – 196 point (mangler at være vært)

The Champ – 150 point

Brunsborg – 136 point (mangler at være vært)

Den 3-stjernede Direktør – 123 point

Formanden – 117 point 

Rune T – 115 point

Den Fede Drue længe leve – Hurra Hurra Hurra