På det øde torv i Reims ringede kirkeklokkerne 19.00 og datoen skrev den 11. februar. Året talte 2021 og COVID-19 hærgede Europa. Alle restauranter lå øde hen, de spindelvævs-hærgede storcentre var tomme og gaderne skreg af stilhed…..

Et andet sted i Europa, nærmere betegnet Højbjerg i Danmark, var der lys i vinduet i det gamle store hus på toppen af bakken. Det emmede af liv og inde i det flotte designer-køkken var der ikke kun liv – det larmede af liderlighed og duften af parfume var intens og lækker. Brunsborg var kommet, og duftede lækkert, og sammen med de 5 andre Fede Druer, var den stærkeste holdopstilling en realitet. Den Fede Drue var samlet for første gang i 2021, og den nykårede The Champ alias Svend Svin Marmeladevin havde et frækt flight klar til de frådende Druer.

Værten bød velkommen med en sprød og frisk 2008 Nicolas Maillart champagne, og selvom værten kun bød på premier cru bobler, var stemningen helt i top.

Konkurrencen skulle i gang og den første flaske-fisse-serede vin var rød som en jomfrus skød efter en hård tur i høet med karlen, og en sexet 2010 Cerbaiona Brunello fløjtede kækt til Druerne og konkurrence var i gang.

Aftenens anden vin skulle vise sig at være en rigtig drillepind. En Petrucci Orcia 2010, drillede alle Druerne og kun Godsejeren og den 3-stjernede Direktør rammer heldigt land, mens alle øvrige Druer hamrer bowlingkuglen direkte i pis-renden.

Næste vin skulle også generelt drille Druerne. På en ellers lækker Kistler 2013 på Pinot Noir er det kun formanden der evner at ramme tæt på, og et saligt smil kan spores på den drillende vært.

Man skulle tro der var fuldmåne, den aften på Arnakhøjen. For aftenens næste vin var en blodrød Chateau Canon 2005 (jomfruen er nu ikke længere jomfru), og alle 5 Druer laver GUTTERBALLS, og endnu en pointfattig runde var en realitet. Måske skulle Druerne lige i gang efter en lang vinterpause.

Men så kom der endnu en rød Bordeaux og her vågnede både Godsejeren og Rune T. Chateau Hosanna (Der leder tankerne hen på TOTO´s Rosanna – syng med)…. i den sexede 2005 version, ramte de to bejlere til en topplacering, godt med point.  Godsejeren med 9 point kun overgået af Rune T med 12 point, og begge kunne sætte lidt point ind på kontiene. Fortsat GUTTERBALLS til resten af feltet.

Så var tiden kommet til det der skulle vise sig at være aftenens vin. Wouw den var lækker. Der var ingen der vidste hvad der var i glasset, men det ændrer ikke at Paul Hobbs 1995 Cab var ganske enestående. Klasse vin.

Domaine Bachelet 2006 ”Les Corbeaux” nynnede klassiske bourgundiske toner i de medbragte og alt for dyre glas, og Druerne var på hjemmebane og pointene væltede ind på de overtrukne konti.

Man skulle tro, at den næste vin også skulle kæle for Druernes ganer, men en Clos-de-Béze 2014 fra Bouchard skriger af nebbiolo og kun Formanden bliver i Bourgogne og lavet tiltrængte point.

Som en anden ”Tilbage til Fremtiden” sekvens tager Druerne nu selen på i den parkerede DeLorean, og uden at nogen når at blinke står alle 5 Druer på en bar i USA, og for enden af baren står McFly (og gemmer sig for Biff) med en Borgogno 1970 Barbaresco i hånden. Rune T får en åbenbaring, klasker Biff ned med et slag, og rammer producent og vigtige point flyver ind på kontoen. McFly takker og løber sin vej.

Den 3-stjernede direktør der får tillid af Druerne, sætter sig bag rattet i den flotte DeLorean og trykker årstallet 1997 ind på displayet. Da de rammer ørkenen i det vestlige USA, flyver de vilde heste rundt om bilen. Bag en kaktus står den hvide flotte flaske, himlen åbner sig og et rungende HALLELUJAH, sunget af et kæmpe gospelkor, fylder ørkenen. Barolo fra Giacosa er sandheden i glassene og både Godsejeren og Rune T fortsætter den flotte jagt på point. Begge lukker aftenen med 2-cifret point og aftenen er slut.

Aftenen var genial, flot orkesteret af The Champ med tapas og god stemning. Værten finder en gå-hjem boble og til tonerne af Georges Laval Les Chenes 2013 (endnu en premier cru), er Druerne klar til at returnere til de våde Fruer, der selvfølgelig lå klar med nyvasket hår i de respektive hjem 

Stillingen for aftenen og den samlede stilling blev som følger:

Godsejeren – 54 point (mangler at være vært)

Rune T – 50 point (mangler at være vært)

Formanden – 48 point (mangler at være vært)

Den 3-stjernede Direktør – 41 point (mangler at være vært)

Brunsborg – 26 point (mangler at være vært)

The Champ – 0 point

The Champ længe leve – HURRA HURRA HURRA

Den Fede Drue længe leve – HURRA HURRA HURRA