Vi lå alle sammen i rendestenen, men én af os kiggede op på stjernerne!

Jeg vil altid huske, nøjagtig hvor jeg var, og hvad jeg lavede, da jeg fik julegaven af Brunsborg. Jeg sad ved Formandens høje bord i køkkenet, med mine dejlige venner, Druerne,  og nød en skøn champagne, mens Brunborg pludselig sagde – ”kom lige venner, jeg har en lille julegave til jer”.

Glad og tilfreds med, at jeg var i live og tilstede i Verdens Fedeste Klub, gik jeg liderlig, med de øvrige Druer, ind i Formandens stue, hvor de stod klar. De smukke julegaver fra Brunsborg. Vi kastede alle et blik på gaverne, og ingen kunne begribe, hvad der gemte sig i poserne.

Vi pakkede ud, vi tav, vi råbte, vi krammede, med en million tanker, der løb igennem vores sind. Først overraskede, så glade, så vilde, for så alle at blive voldsomt liderlige. Et liderligt fællesskab uden lige, og nu fælles om, at eje Verdens Fedeste lædertaske til transport af glas og dyr Bourgogne. STORT – liderligt – TAK!

Men det ændrede ikke ved det faktum, at der ventede en finale, ikke før set i de 11 år Verdens Fedeste Klub – DEN FEDE DRUE – har eksisteret.

Der var 31 point fra nummer 4 til nummer 1, af de 4, der realistisk kunne nå at vinde. Formanden var jo med sit værtsskab fastlåst på sine 222 point, og alle bookmakere var enige om, at han formentlig var udelukket af TOP 4. Kampen lå således mellem Godsejeren, Den evige 2´er, Den 3-Stjernede Direktør og The Champ.

I ens røde hoodies, sad 4 af de 6 små julenisser samlet om det flotte lange træbord, som Formanden havde byttet med en maskine i det sydlige Polen, og spændingen var næsten ikke til at bære. Svend og Svend blev enige om at splejse, om den 1. cru Bordeaux de fik i straf for at møde op, uden den røde trøje J

Derfor måtte vi i gang. Formanden startede med at sende den ”kendte” bourgogne rundt og en smask-sexet Chambolle ”Les Baudes” fra Lucien Le Moine 2014 var nu sandheden i de flotte og dejligt dyre glas. Den var sexet, lækkert og relativt elegant for denne producent. The Champ der virkelig skulle sætte en slutspurt ind, lagde ud med 10 point og indhentede få, men vigtige point i den samlede stilling.

Formanden sad og grublede – ”hvis bare jeg kunne servere den næste vin nu, snarere end at sidde her og ikke at lave noget, og udadtil virke som et roligt, velfungerende og uliderligt menneske”. Og det gjorde han. En hård glas-rejsning gik nu rundt og en voldsom lilla Cõte-Rõtie fra Domaine Jamet 2015 sang nu tonerent i svælget på de glade Druer. Med 4 GUTTER-BALLS kunne The Champ med 9 point, igen hente vigtige point. Der var noget i gærde.

Formanden grublede videre – ”Jeg kan næsten ikke vente”, tænkte han – ”jeg må servere den næste vin nu”… Derfor blev Chateau de Beaucastel 2006 nu sendt rundt til de nysgerrige Druer. En vin der ikke skabte yderligere spænding i toppen, idet både The Champ, Den evige 2´er, Den 3-Stjernede Direktør og Godsejeren alle lavede 7 point. 

Formanden, der havde glemt at bestille mad, fandt noget brød i køkkenet og sendte det på bordet. Vi kastede os alle sammen tappert over brødet, som Formanden havde skåret med stor kærlighed og stemningen var høj. Heldigvis havde Formanden også 2 lækre olier vi kunne smage.

Formanden vågnede fra sin døs, og kom i tanke om den kølige skønne Aile d´Argent 2015 der nu skulle serveres for de frådende liderbasser. En skøn og lækker hvidvin, der endnu gang viste at Bordeaux absolut også er værd at have i kælderen, og også en vin, både Den evige 2´er og The Champ forstår. Begge laver 11 point og konkurrencen lever.

Brunsborg så på sit armbåndsur og kom i tanke om, hvor heldig han var. At sidde i Verdens Fedeste Klub, som fuldgyldigt medlem, og det fyldte ham straks. Han blev liderlig. Liderlig og glad. Han sad og betragtede de andre Druer og tænkte – ”Hvor ser de også glade og liderlige ud. Jeg tror virkelig de blev glad for gaven”.

”Hold kæft en fed gave” – tænkte The Champ, imens han kiggede på Brunsborg. Brunsborg sad og så på sit armbåndsur. ”Det er godt nok også et fedt ur han har, ham Brunsborg” – tænkte The Champ videre.

Formanden kom pludseligt i tanke om, at han måske også havde noget laks og noget peberrod i  køleskabet, og gik derfor i køkkenet for at lave nogle lækre lakse-hapsere. Da fadet kom ind, kastede de sultne Druer sig over fadet og spiste løs af den lækre laks.

Turen var nu kommet til La Morra og en sjælden elegant Elio Altare Barolo 2012 var nu den virkelighed der ramte Druernes gane. En fremragende vin, og som så mange gange før, også en vin Druerne forstod. Pointene væltede ind over hele linjen, og viriliteten var ikke til at tage fejl af.

Godsejeren kiggede kærligt på sin storebror og tænkte – ”Fuck en fed taske – lige sådan en jeg har ønsket mig”.

”Han dufter dejligt” – tænkte Den 3-Stjernede Direktør, da han lænede sig over mod Brunsborg, – ”Jeg håber ikke han kan fornemme min rejsning – bare han ikke tror det er duften, der gør mig liderlig. Det er jo den flotte taske. Jeg kan ikke tænke på andet” – tænkte Den 3-stjernede Direktør skyldig videre.

”Jeg håber Druerne vil elske den næste vin” – tænkte Formanden, og serverede en lækker Les Granit fra M. Chapoutier 2017.

Den evige 2´er forsvandt et øjeblik. Hans tanker gik alene på den julegave fra Brunsborg. ”Bare den nu ikke bliver beskidt, og for mange vil røre ved den, når jeg kommer rundt til smagninger”. Han var glad for den, men også lidt stresset over at skulle passe på den. ”Den er så perfekt nu” – tænkte han.

”Jeg havde nu ikke tænkt, at de også skulle smage mine skinker og pølse, men de ser nu lidt sultne ud” – tænkte Formanden. Han serverede derfor de sidste rester fra køleskabet. Det smagte himmelsk og den hjemmelavede tapanade var også en succes. ”Man kan sagtens nøjes, hvis bare det er kvalitet” – tænkte Formanden liderlig og glad.

Formanden rejste sig og gik igennem stuen, der var flankeret af den majestætiske vinvæg, og trak nu en sexet juice frem, en juice der flaske-fisse-eret ved Pommard 1er Cru Les Rugiens fra Henri Boillot 2014, nu forkælede de overlegne Druer. Det blev den vin, der blev scoret flest point på denne aften, og selvom The Champ igen lavede 11 point, holdte de øvrige niveau og en generel høj score var sandheden for feltet.

”Rikke kunne også bruge tasken til sine dildoer, når vi skal til Skagen næste gang” – tænkte Formanden. ”Så kan jeg måske klemme en ekstra cykeltur ind. Jeg kunne ikke drømme om en federe gave” – tænkte Formanden videre. Han var nærmest lykkelig. Sikke en klub. Verdens Fedeste Klub.

Der var gået Bourgogne i den, og endnu en gudeskøn saft var nu på bordet. Henri Boillot var igen producent og hans 2018 monopol-vin fra Clos De La Mouchére spillede nu op til dans. Druerne var varme, og pointene væltede ind som rotter efter en rottefænger.

”De kommer til at elske denne vin” – tænkte Formanden længselsfuldt for sig selv, og trods sin beslutning om at spare lidt på maden, var han så glad for aftenen. Glad for at sidde blandt nogle af sine bedste venner, og være i det fællesskab, hvor man drikker de dejlige fede druer med ét fælles formål; at blive bedre til at smage og i et fedt fællesskab, udvide sin druehorisont. Da han vendte tilbage til virkeligheden serverede han en super fræk Rinaldi 2015 Barolo Brunate. Den evige 2´er viser muskler og klasse, og hamrer 14 vanvittigt vigtige point på kontoen. Titlen synes nu næsten sikker.

Tiden var kommet til den aftenens sidste vin, og uden sidestykke giver Formanden et hint. En helt ny kategori i vinverdenen ser dagens lys. Der serveres en APROPOS-vin!?!?

Efter at Druerne på kryds og tværs skyder forbi vinen, vil sandheden at en HOSPICES de BEAUNE Corton 1955 var i glassene.

10 min tidligere….

”Kan det virkelig passe at det lykkes igen? Efter 5 års tørke – jeg kan ikke fatte det” – Tænkte Den evige 2´er. Han kigger rundt. ”Tænk at jeg er så god”. Den evige 2´er har aldrig været mere liderlig.

Nutiden……

”YESSSSS” – udbryder Den evige 2´er og tager 2020 Titlen i Den Fede Drue. Med 275 point genvinder han FORTJENT den smukke vinderjakke.

STORT TILLYKKE.

Aftenens stilling blev som følger:

The Champ – 81 point (All time high rekord på 10 vine)

Den Evige 2´er – 78 point

Den 3-Stjernede Direktør – 63 point

Godsejeren – 56 point

Brunsborg – 31 point

Den samlede stilling:

Den evige 2´er og ny The Champ 2020 – 275 point

Godsejeren – 268 point

Den 3-Stjernede Direktør 264 point

Rune T – 262 Point

Formanden – 222 point

Brunsborg – 179 point

NY REGEL: Den første vin fremover bliver en talevin, men indenfor KATEGORI.

Den Fede Drue længe leve – HURRA HURRA HURRA

The Champ længe leve – HURRA HURRA HURRA