”Sometimes I feel so low-down and disgusted – can´t help but wonder what´s happening to my companions – Are they lost or are they found, have the counted the cost it´ll take to bring down – all their earthly principles they´re gonna have to abandon? There´s slow, slow train coming around the bend”……

Det var fredag den 2. oktober og til lyden af Bob Dylan på pladespilleren, var de 6 Fede Druer samlet i biblioteket på Julianelyst. Den Herregårdslignende ejendom, der blev opført i 1791 og som oprindeligt hed Sophienlyst. Historien drev ned af væggene og man kunne næsten dufte den smør og de oste der oprindeligt blev produceret på stedet for snart 250 år siden.

Den glade og optændte vært, bød på dejlig Dom Perignon og Druerne smæskede hyggen i sig. Denne dag var særlig, idet de Fede Fruer var på tøseweekend, og derfor havde de Fede Druer medbragt størstedelen af de mange arvinger til en hyggeaften. 

Efter et samlet måltid, trak Druerne ned i orangeriet og smagningen kunne begynde.

Den første sandhed i glasset var i den ”kendte Bourgogne” kategori, hvor Godsejeren havde smidt en sexet, frugtig og tanninsk Chambolle Musigny ”Les Amoureuses” 2015 fra Robert Groffier i den store glas-penis-formede karaffel. 

For at springe til enden (som man siger), så var aftenens tråd, at Godsejeren havde en vin med fra alle de årgange, der er repræsenteret i Den Fede Drue. Så der var virkelig nogle gamle vine i blandt J

Aftenens første gave var til Den 3-stjernede Direktør, som blev flaske-fisse-ret ved Chateau Taillefer 1970. Den næste var The Champ, hvor en som altid sexet Mouton Rothschild 1976 skyllede rundt i de flotte glas. Herfra gik turen til Formanden, der i dagens anledning var blevet til en Barolo 1971 fra Castiglione Falletto (skribenten kunne ikke tyde etiketten for producent eller mark).

Efter den første rejse i de forskellige årgange, kom der et lille break i form af en yderst lækker Blanc de Lynch-Bages 2006. De store hvide Bordeauxer skal man altså ikke kimse af.

De respektive point indtil nu, og de efterfølgende point, gav ikke indtryk af, at De Fede Druer overhovedet havde fanget temaet. Det blev generelt en svær aften for alle.

Næste flaske-fisse-erede Drue blev den evige 2´er, og nu var der for alvor tale om en piv-gammel vin J Nemlig Fattoria Dei Barba Brunello 1968. Efter denne helt støvede vin, kom Brunsborg-barnet på bordet, og intet mindre end Vigne de L´Enfant Jesus 1972 sang nu i glassene.

Endnu et break, i form af Chateau de Beaucastel 2009, kom, og den vin Druerne skulle kæmpe imod. Men så var tiden kommet til aftenens helt store oplevelse. Nemlig en sand mester, der tronede i den næstsidste karaffel af en glas-rejsning. Denne mester var nemlig Duluc Ducru fra Chateau Branaire 1945. Hvor er det bare stort, at gættene gik fra 1972 – 1990 på denne helt frisk og skønne vin. BORDEAUX, BORDEAUX, BORDEAUX….

Aftenens sidste vin, var naturligvis en hyldest til værten, og ingen anden end Chateau Lafite Rothschild 1978, kunne naturligvis løfte denne byrde. 

Endnu en skøn smagning var overstået i Den Fede Drue, og nu ventede kun de flotte hot dogs eksekveret af Xander og Jolle.

Stillingen blev som følger:

The Champ – 40 point

Den 3-stjernede Direktør 40 point

Formanden – 38 point

Den evige 2´er – 34 point

Brunsborg – 31 point

Den samlede stilling er som følger:

Den Evige 2´er – 201 point (mangler at være vært)

Formanden – 186 point (mangler at være vært)

Godsejeren – 158 point

The Champ – 146 point

Den 3-stjernede Direktør – 140 point

Brunsborg – 100 point

UHA UHA UHA – det er tæt!

Den Fede Drue længe leve – HURRA HURRA HURRA