Gaderne lå øde, himlen var blå, og folk var samlet i deres hjem, stavnsbundet af en Covid-19 pandemi. Alligevel kunne man på toppen af Højbjergs bakke, med udsigt ud over skovens træer, i den næst-dyreste del af Højbjerg, høre en liderlig summen af forventninger og mandekram i et lækkert lyst designerkøkken.

Den Fede Drue var endelig samlet om det, det hele handler om. At drikke urimeligt dyr vin og nyde hinanden selskab, mobbe, grine og græde over vinene og livets underfundigheder. Sexet, liderligt, smukt!

Den 3 stjernede direktør var blevet presset til at åbne portene en halv time tidligere end først annonceret, men stod klar med lækre bobler fra Billecart-Salmon i Cuvée Nicolas Francois 2002, der ramte de optændte druers gane med stor kraft. En lækker og wunderbar drik.

Tiltrækningen var enorm blandt druerne og man ledes hen mod Brokeback Mountain, men før den overgearede stemning tog overhånd beordrede den hjemmebane-ramte direktør de heteroseksuelle ulve til bordet. Den første vin skulle serveres.

Til tonerne af klubbens slagsang blev slaget skudt i gang.

Aftenens første vin var en hvidvin og flaske-fisse-eret ved en fedmefyldt og koncentreret Mersault-Charmes fra Yves Boyer-Martenot 2017 og året var for alvor skudt i gang. The Champ tog føringen med 12 flotte point, men der kom generelt mange point på kontiene. En stor aften skulle vente foran druerne.

En Corona-afsprittet karaffel blev nu varsomt sendt rundt, og i denne gennemsigtige fallos sang englene, og enhjørningerne spillede violiner op ad Poggio Di Sottos Brunello 2010. En fantastisk vin. The Champ udtalte, at det var den bedste Barolo han havde smagt i 2020. Brunsborg gættede Les Clos 2010 tilsat frugtfarve, men ramte marginalt forbi. Den evige 2´er nakkede producent og vin og konkurrencen var nu igen, og understreget som voldsom intens. Druerne er bare seje henover hele feltet.

De næste to vine var også verdensklasse-vine, og først fik  druerne Cascina Francia 2005 fra Giacomo Conterno og bagefter Monprivato 2013 fra Giuseppe Mascarello. Altså to af de allerstørste Baroli. Den 3 stjernede direktør havde ikke bare glædet sig, men også lagt sig i selen med en tråd. Fremragende smagning.

Formanden havde op til årets turnering, modtaget en del offentlig kritik. Han var blandt andet blevet hængt ud i det folkekære radioprogram ”Nede med de fede”, hvor han var blevet kritiseret for at have lagt sit fokus fra sig. Den 7-dobbelte Champ Rune T, som indtil videre er den eneste, som er blevet inviteret i studiet til programmet (flere gange), havde udtalt, at det var skuffende, men dog, at han havde store forventninger til formanden i 2020. Det skal da lige understreges, at det denne aften havde medført en voldsom effekt. Formanden var fra start til slut skarp, koncentreret og havde hele tiden styr på sit fokus. Så der bliver virkelig kamp om pladserne på podiet i år.

Solen var ved at fjerne sig bag træerne, og ind på scenen trådte nu en hvid Chassagne-Montrachet 2015 premier cru Les Chenevottes fra Jean-Marc Pillot. En vin der skilte vandene, og den blev vurderet til alt fra fedmefyldt til rank og mineralsk.

Stemningen var i top, og de forskellige retter fra Skovmøllen forkælede druerne. Selv den rabarberfyldte tartar-morgenmad blev nydt.

Den store dirigent, personificeret ved Højbjergs nye cykel-håb, Svend Riis, havde nu et lille es i ærmet. En elegant og lys Barolo Villero 2013 fra selvsamme Mascarello, som tidligere var serveret, var nu sandheden i glassene. En imponerende analyse fra Den evige 2´er, imponerede især Brunsborg, og de 17 point ramte igen Svend O´s konto på disse hyggelige nabo-aftener. Flot flot. Dette dog uden synderligt at imponere en yderst tændt Godsejer, der nok fortsat er ramt af den sceneskræk, der ramte ham til sidste års finale, hvor netop selvsamme Svend O slog til på sine gamle geografiske jagtmarker. Godsejeren var simpelthen ikke enig i analysens høje standard, idet der jo slet ikke var tale om denne samme vin. The Champ konstaterede bare, at det var flot, og vel også derfor Svend O så tit, meget flot, er blevet nummer 2.

Så slog klokken ”ny regel-vin” og for første gang skulle det nye koncept med en kendt Bourgogne prøves af. Dette skete til en Chapelle-Chambertin 2001 fra Bouchard. En sjov øvelse, der trods open-dialog ikke nødvendigvis gav de samme point på de respektive score-boards. Formanden var ikke imponeret over den nye regel, men ellers var der generel tilfredshed med reglen.

Efter ”den nye regel oplevelse” kom der en træt og varm Chateauneuf fra Pierre Usseglio fra 2003. Alle druerne gættede markant ældre og en generel træt vin, der formentlig hurtig vil ryge i ”glemmeren”.

Aftenen nærmede sig sin afslutning og en mere klassisk Casanova di Nero Brunello 2004 var nu en realitet. Brunsborgs analyse lød, hvorfor drikke sådan noget, når man kan drikke Casse Basse i stedet? Fair argument, selvom vinen absolut ikke fejlede noget.

Finalen var en realitet og aftenens sidste vin blev sendt rundt. En meget tør og taninfyldt Chambertin Clos de Beze fra Lucien Le Moine 2005 sang nu tonerent i kopperne. 

Wouw en aften og hør så her. Godsejeren lagde ud med 76 flotte point og tog et decideret kvantespring mod måske, at genvinde sin titel fra 2017. Men sæsonen er naturligvis lang og udfordrende, og tiden må vise om kadencen kan holdes.

Stillingen blev som følger:

Godsejeren – 76 point

Den evige 2´er – 64 point

Formanden – 62 point

The Champ – 53 point

Brunsborg – 38 point

Den 3 stjernede Direktør – 0 point

Den Fede Drue længe leve – HURRA URRA HURRA