Det var en dag i december, og helt bestemt den 18. af slagsen i 2019. Der var tale om årets sidste Den Fede Drue aften og finalen var således en realitet. Stillingen var tætpakket i toppen af Den Fede Drue og Godsejeren havde lagt beslag på en sikker 2. plads foran den ellers evige 2´er Svend O alias Onkel Anders.

Der var ingen vej udenom, og en glad og tydeligt liderlig 3-stjernet direktør var klar til at skyde aftenen i gang. Og gammel nabo-kærlighed ruster ikke, og derfor skænkede den gavmilde vært en dejlig Cerbaiona 2005 for Svend O og resten af feltet. For 3. gang i år scorede den stabile Svend O 17 flotte point og sendte chokbølger igennem Druefeltet. Især Godsejeren mistede meget kulør og aftenen og en værdig finale var skudt i gang.

Aftenens næste servering blev en 2001 Nordrhone fra Guigal flaske-fisse-eret ved en Saint-Joseph Vignes De L´Hospice. En vin Druerne havde meget svært ved at ramme essensen af, og generelt meget få point.

Selvom aftenen stadig var ung, valgte værten at servere aftenens “alt i spil” vin, og en meget fair, men dog atypisk, pinot noir fra Maresh Vineyard spillede nu op til dans i de flotte glas. Alle rammer vist nok druen, men der er ikke mange der direkte imponerer på vinen.

Tiden var kommet til en hvidvin, og Meursault Les Gouttes D´or 2011 fra Pierre-Yves Collin-Morey, og der var igen fint med point rundt om bordet.

Tiden var kommet til en af de store kanoner, og en 2004 Chateau Cheval Blanc blærede sig nu maksimalt i stuen. Druevariationen kan tage pusten fra enhver ekspert, og selvom de fleste druer var “tæt” på vinen, eksploderer pointene ikke i lokalet. Men lækker vin til Druerne. Liderlig stemning.

Igen, igen, igen. Igen viste en Ch9 at være en lækker vin. Domaine Du Pegau 2010 Cuvee Reserve var en meget lækker oplevelse, og derfor tog de fleste druer igen fejl af denne elegante og lækre vin. Kun Formanden kommer tæt på vinen.

Flaskevariation nr 4.062 fra Bruno Giacosa i årgangen 1997 og i Barbaresco var nu Druernes modstander. 3 GUTTERBALLS, men TOP 3 trioen og Brunsborg viser niveau og hamrer vigtige point ind på kontoen.

En af aftenens ældre herrer er nu i glassene og en “Le Pavillon” fra M. Chapoutier Ermitage 1996 spiller fløjte og melodien er “vi sejler ned af åen”. Stort set ingen point rundt om bordet.

Aftenens vin var nu en realitet. Altid sexede Mouton Rothschild i 1990 udgaven sang i tonart og alle Druerne var i højt humør. Lækkert.

Der var nu kun en vin tilbage og intet var endnu afgjort. Men da vinen bliver skænket i glassene, kan man se et lusket smil på den forsvarende The Champ. Rune T var ikke i tvivl. Han ville lave tilpas mange point til at forsvare titlen, og på Bouchards Chambertin-Clos-De-Beze 2009 genvinder The Champ alias Rune T sin 7. titel.

Godsejernen taber kampen om 2. pladsen, og Den evige 2´er Svend O taber for 8. gang kampen om 1. pladsen og napper igen, igen, igen en 2. plads.

NY REGEL: Det blev aftalt at den “udenfor område” vin i 2020 bliver erstattet af en RØD BOURGOGNE. Pointfordelingen bliver på denne vin som følger: Årgang som vi plejer. Korrekt klassifikation 3 point. (Kommune, 1er Cru eller Grand Cru). Korrekt kommune 4 point. (Eks Vosne, Gevrey osv.) Korrekt producent 3 point. (Således kan man opnå samme point-antal som på de øvrige 9 vine).

Stillingen blev som følger:

Svend O – 60 point

Godsejeren – 49 point

The Champ – 45 point

Brunsborg – 34 point

Kongen af pap – 19 point

Formanden – 13 point

Den 3 Stjernede Direktør – 0 point (reglen om at være vært)

Den samlede stilling 2019 blev som følger:

The Champ – 289 point

Den evige 2´er – 284 point

Godsejeren – 278 point

Den 3 Stjernede Direktør – 243 point

Brunsborg – 219 point

Formanden – 213 point

Kongen af pap – 139 point

Den Fede Drue længe leve – HURRA HURRA HURRA