Det var en torsdag aften i september, og en smuk blålig himmel, indrammede den smukke udsigt fra terrassen på Villa Arnak. De glade og livlige Druer var samlet, og til boblerne fra et sexet glas velkomst-bobler fra Comtes de Champagne 2005 stod Druerne samlet og nød udsigten ud over Aarhusbugten. Kongen af pap havde medbragt en smuk plante og Druerne anmeldte villaen på flotteste vis.

Det blev dog konstateret, at sommerens varme himmelstrøg var ovre og den tidlige efterårskulde skubbede Druerne indendøre til det runde bord i køkken-alrummet, og smagningen kunne begynde.

Men allerførst skulle den flotte hymne naturligvis synges og Tenor-tonerne dunkede igennem 8270.

Aftenens første vin blev en skøn Brunello Salvioni 2006 “La Cerbaiola” og aftenen begyndte med et pænt snit på pointene.

Godsejeren, der ellers aldrig gokker, sad med en mistænkelig gokke-inflammation i højre albue, og kunne diskret få flere gode råd af den 3-stjernede Direktør, omkring hvordan man kan bekæmpe denne type skade.

Allerede på den anden vin, meldte aftenens vært, at tiden var kommet til “udenfor konkurrence” vinen. Interrail-turen gik direkte til Schweiz, hvor værten hed D´enfer 2015 Pinot Noir Calcaire Absolu. Druerne kunne for det meste deres Pinot, og pointene vælter pænt ind på kontiene. Og lad det bare være sagt: Den evige 2´er alias Onkel Anders alias Svend O viste sportmanship og havde sat et meget klassisk og enkelt og smukt program sammen.

Så kom aftenens 3. glaspik rundt og en smuk smuk Gevrey Chambertin Armand Rousseau “Les Cazetiers” 2014, spillede nu cool i glassene. En lækker sag og stemningen var i top. Som Brunsborg udtalte er blindsmagning som at køre på cykel.

Igen, igen, igen. Hvis skribenten nogensinde har udtalt at han er færdig med at drikke Ch9, så blev det endnu engang gjort til skamme. For IGEN blev der serveret en fremragende Ch9-vin. Nemlig Ch9 Cuvée Marie Beurrier 2003 fra Henri Bonneau & Fils. Det smager altså rigtig godt. Klasse vin.

Det var fortsat ikke tid til en hvid vin, og derfor kom der endnu en rød sag på bordet. Chrichët Pajé 2004 Barbaresco, var sandheden i glassene og denne elegantier af en vin, var også en perle. Helt sikkert en vin, der har mange år i sig endnu, men lækker var den.

Ingen vidste det, men den næste vin skulle vise sig at blive aftenens vin. Forstået på den måde, at der blev delt et bonuspoint ud af formanden, fordi The Champ præciserede, at der var tale om en Chablis, men det blev aftenens vin mere på grund af, at Brunsborg slet ikke ramte vinen, denne dejlige Domaine Laroche Les Clos 2010 Chablis, som han selv mente han havde smagt tæt på 200 gange det sidste år 🙂 (Overdrivelse fremmer forståelsen). Så helt som at køre på cykel, er det måske ikke!

Det kan nok være at Brunsborg kom lidt på afveje på den forrige vin, men til gengæld følte han selv, at han blev aftenens moralske vinder, efter han nakkede 17 flotte maksimum point på en meget flot Godsejer-fødeår Barolo Poderi Aldo Conterno 1978 Bussia Soprana. Godt gået af Brunsborg! Godsejeren og den 3-stjernede Direktør er på dette tidspunkt også inde i nogle flotte pointstimer.

Der blev løbende serveret lækre retter fra Golfklubben.

Nam nam rimer på bam bam og så var tiden kommet til en lækker Barolo Marscarello 2005. The Champ nakker flest point på denne vin, og konkurrencen er meget intens. Der bliver lavet mange point denne aften. Godt gået Druer!

Hvis man kunne tale om der var en enkelt drillepind denne flotte aften, var det måske Gaja Darmagi 2001, som voldte Druerne lidt vanskeligheder. Højeste score på denne vin var 6 point begået af Den 3-stjernede Direktør.

Aftenens finale blev en tætpakket men rigtig fin Chateau Pape Clement 2004, og aftenen blev “suttet” af på klassisk vis.

Det blev aftalt at Druerne til næste gang skal huske at medbringe et bud på et “logo” til en tattoo til Den Fede Drue. Når alle forslag er fremkommet, udskrives der en konkurrence og ved en demokratisk afstemning træffes der et valg af VINDER-logo/tattoo.

Aftenens stilling blev som følger:

The Champ – 69 point
Godsejeren – 67 point
Den 3-stjernede Direktør – 66 point
Brunsborg – 63 point
Formanden – 41 point
Kongen af pap – 38 point
Den evige 2´er – 0 point (reglen om vært)

Den samlede stilling er som følger:

The Champ – 215 point
Formanden – 200 point (mangler at være vært)
Den 3-stjernede direktør – 191 point (mangler at være vært)
Godsejeren – 185 point
Svend O/Onkel Anders – 183 point
Brunsborg – 151 point
Kongen af pap – 91 point

Den Fede Drue længe leve – HURRA HURRA HURRA