Det var en smuk og liderlig juni aften, og en langhåret aristokratisk Pølse tog imod Druerne på kongshøjen i det mondæne 8270. Desværre var der afbud fra Den 3-stjernede direktør, da han havde en slem gokkeskade i venstre albue. Den skulle i skrivende stund være champagne-behandlet, og albuen kører efter sigende igen inflammationsfrit.

En lidt tætpakket luft kendetegnede køkkenet, men med ét duftede der godt. Brunsborg var ankommet og alle nød de dejlige toner af lækre æteriske olier, frisk bergamotte, lavendel og dybe trænoter. Både rå og nobel og ganske uimodståelig.

Da alle Druerne havde gnubbet sig op ad Brunsborg, tisset i hjørnerne og hylet mod solen, kunne konkurrencen begynde.

Pølsen var i storform, og havde sat et ganske fremragende program sammen.

Hymnen blev sunget højt og flot og Pølsen undgik en bøde.

Aftenens første drue var en lækker og saftig Chambolle Musigny “Les Feusselottes” 2011 fra Lucien Le Moine. Og sikke en start. Formanden nakker vinen, bortset fra et par år på årgangen og der er generelt høj score på denne dejlige “begynder-vin”. Det er faktisk kun Brunsborg der ikke får ram på vinen. Måske havde han næsen mere i sine velduftende armhuler end i glasset, hvilken enhver Drue også sagtens kan forstå, kunne være fristende. De dufter virkelig godt de armhuler….

Så var druerne færdige med den første vin og aftens opfølger var klar i den kurvede karaffel. Vino-fisse-r-ingen blev en meget elegant og landlig Omnia Ch9 Rotem & Mounir Saouma 2014. En helt vildt lækker Ch9 hvis du spørger skribenten.

Stemningen var helt vildt god og faktisk fristes man til at sige, at stemningen var velduftende. Nu kom der en klassiker i glassene og en som altid dejlig Solaia Antinori 2014 kastede sig nu barnligt og frit rundt i de medbragte connoisseur-glas. Sikke en dejlig klub og sikke en dejlig vært og sikke en dejlig aften.

Fra den ene klassiker til den anden. Pape Clement 2016, sang nu stramt og blyantspidser-agtig i indramningen af de flotte glasvægge. Kun Godsejeren og Brunsborg rammer denne vin, og konkurrencen gynger frem og tilbage.

Som altid bliver Druerne glade når der kommer Pinot Noir, og denne lækre Clos de Vougeot Domaine du Clos Frantin – Albert Bichot 2012 er ingen undtagelse. Druerne er glade, og det til trods for at enkelte druer faktisk er langt fra vinen.

Tiden var kommet til aftenens “udenfor-konkurrence” og en Chilensk Clos Apalta Valle de Apalta 2014 bliver nu sendt rundt. The Champ, der ellers aldrig er heldig, aner ikke hvad der er i glasset, men slår en tilfældig vin op på nettet og skriver skrækslagen sit gæt. Sørme om han ikke får både land og område samt point på årgang og får 8 fuldfede point på denne totale blinde vin 🙂

Endnu en lækker Pinot Noir er nu karaffeliseret ved Domaine Rien 2017 Clos Saint-Marc Nuits-Saint-Georges 1er cru, og Druerne slubrer livet i sig.

Nu var tiden kommet til en indenrigsflyvning fra Bourgogne til det nordlige af Rhone, hvor Gambert de Loche 2011 Hermitage tog imod Druerne. En svær vin og beskedne point generelt.

Med samme flyver hjem, stod Corton Pougets Rapet 2015 nu klar, og til trods for klassisk Pinot Noir, mister The Champ, som den eneste, vigtige point til denne vin.

Lykken ville ingen ende tage og endnu en skøn Pinor Noir kunne nu blære sig heftigt i glassene. Nemlig Echezeaux Domaine du Clos Frantin – Albert Bichot 2011. MUMS.

Tiden var som sædvanligt kommet alt for hurtigt til aftenens sidste vin, og en en ultraklassisk Brunello Piaggione 2012 fra Salicutti blev nu sluppet løs til de glade Druer. The Champ får flotte 10 point på denne vin. Men på den samme vin, som Den Evige 2´er / Onkel Anders slet ikke forstår, og med en afsluttende GUTTERBALL taber han igen vigtige point i den samlede stilling. Endda på sin hjemmebane!

Aftens stilling blev som følger:

Godsejeren – 61 point
The Champ – 61 point
Den evige 2´er / Onkel Anders – 58 point
Formanden – 54 point
Brunsborg – 38 point
Den 3-stjernede direktør – 38 point (reglen om udeblivelse)

Den samlede stilling er som følger:

Den evige 2´er / Onkel Anders – 183 point (mangler at være vært)
Formanden – 159 point (mangler at være vært)
The Champ – 146 point
Den 3-stjernede direktør – 125 point (mangler at være vært)
Godsejeren – 118 point
Brunsborg – 88 point
Kongen af pap – 53 point

Den Fede Drue længe leve – HURRA HURRA HURRA.