Han sad i sin gamle Porsche og krængede den skarpt ud af et sving. Hjulene hvinede og rattet trak kraftigt i hænderne. Porschen var sat i scene på den kendte racerbane, som opvarmning til Classic Race senere på sommeren. Pludseligt slår det ham. Han havde ikke fået handlet ind til morgenmad, til den næste dag. 3 af de Fede Druer skulle sove i jagtstuen og der var lovet morgenmad.

Efter træningen, sætter han sig ind i sin spritnye Porsche GT2RS, som trykkes ned mod vejen. Den store hækspoiler hjælper med presset. Han kan stadig nå at handle og alt er godt. Han kan mærke en elegant liderlighed på vej. En liderlighed der hjælpes på vej af en brummen fra mere end 700 HK.

Et andet sted i Danmark kan man høre lyden fra en aggressiv Ferrari 488 Pista Spider skære sig igennem de snoede veje på den Jyske hede. Føren er liderlig. Liderlig over livet og over de mere end 700 HK.

Med 100 km/t et sted efter Ry og omegn kan man høre en presset VW trække det sidste ud af de beskedne HK, men stemningen er god og i bilen sidder der 4 ekstremt flotte og liderlige Druer, der først og fremmest er forundret over hvor mange små byer de ikke kendte i Jylland.

Helt sikkert med 150 km/t på en landevej i nærheden af Silkeborg, sidder en liderlig og lang tynd mand. Hænderne er knyttet stramt om rattet og motoren giver alt hvad den har. VW´en gør det godt tænker han. Han ved, at tiden er knap, men mødet i Ukraine tidligere på formiddagen var vigtigt. Frokosten var gået godt. På vejen til Ukraine, var han lige smuttet forbi det sted i Polen, der var kendt for deres helt særlige spegepølse, og den Ukrainske kunde havde godt kunne lide pølsen. Den ordre skulle nok komme i hus. Og på vejen mod Hampen manglede nu kun lige, den lækre sandwich ved det gode sted lige syd for München. Alt var godt, og han skulle nok nå det.

Klokken er 18.30 og en veloplagt Godsejer tager liderligt i mod de 6 lige så liderlige Fede Druer og med et glas henholdsvis Paul Dethüne og Jacquesson, viser Godsejeren stolt rundt på byggepladsen og hovedhuset besigtiges af gruppen. Wouw et fedt sted. Druerne diskuterede de mange muligheder for stedet, og der er flotte udsigter 🙂

Konkurrencen skulle i gang, men for at skabe et mere rustikt smagemiljø, sætter Brunsborg ild “til” pejsen og lykkes med at få skabt et bålagtigt tema i hytten.

Aftenens første vin er hamret ned i karaflen, og en meget flot Chateau Petit Village fra Pomerol 1975 viser faktisk tænder og konkurrencen er i gang. Generelt beskedent med point på denne vin.

På dette tidspunkt kunne Druerne ikke se hinanden på grund af det fede røgmiljø, den arkitektinteresserede Brunsborg havde skabt. Fedt.

Næste vin var den legendariske Les Cailloux Centenaire 1990. En legende. Vinen var ikke på nogen måde dårlig, men flaskevariationen levede bare ikke helt op til vinens tidligere meritter. Men en stor gave af værten.

Der var ikke hidsig point-høst nogle steder og feltet var pænt samlet. Det blev heller ikke bedre af Masetto 1997, der trods fin form og dejlig frugtigt udtryk ikke rigtig blev nakket. Faktisk får 4 af de liderlige Druer en bowlingkugle, som de kaster direkte i renden.

Tiden var kommet til aftenens første ganerenser (hvid), og William Fevres Chablis Grand Cru 2016 med fedme, frugt og høj stram syre rammer glassene. Kun den evige 2´er er tæt på vinen, og til trods for Chardonnay får Druerne ikke fat i vinen.

Lad det være sagt. Druerne fik igen lov at sætte hakker i bæltet. DEJLIG KLUB 🙂 Næste vin var nu flaske-fisse-ret ved PETRUS 1964. Wouw en flot variation. Den lette metal var bakket op af masser af frugt, syre, blyant og en flot struktur. Men Druerne forstod den bare ikke. 3 point I ALT på denne store vin.

Der blev serveret lækre hapsede henover hele aftenen og alt var godt. KONGE KLUB 🙂

Tiden går og klokken slår, og nu var tiden kommet til aftenens “udenfor konkurrence”. På et flyvende tæppe, i stram vævning, fløj alle Druerne nu til New Zealand, hvor en 2014 Pinot Noir fra Estate Black fra Netherwood nu sang i glassene. Druerne var på toppen og den let genkendelige Pinot ramte de fleste Druer og pointene fløj ind på kontiene.

Tilbage på sporet kom Clos D´Eugenie 2014 nu på bordet og Druerne er nu generelt på hjemmebane. For anden gang får druerne en næsten lilla Pinot, der kan forveksles med Nordlig Rhone vin – i hvert fald for den uopmærksomme “lytter”.

For anden gang på aftenen sender den meget generøse vært nu en Chablis på bordet. Raveneaus Blanchot 2002 kom voldsom gult i glassene, og virkede ærligt lidt oxideret og træt. Synd for en ellers stor vin. Druerne får heller ikke mange point på kontiene. Dog får Brunsborg 7 point på denne vin, da han gennem røgen havde fanget Chardonnay´ens toner.

Der var nu to vine tilbage og en meget sexet, som altid, Mouton 1994, sang nu sexet og liderligt op ad glassenes vægge. En lækkerbidsken og aftenens absolutte højdespringer på point. Druernes hjemmebane om man vil. Dyr BORDEAUX 🙂

Den evige 2´er fører på dette tidspunkt aftenen med 9 point ned til The Champ. Det øvrige felt er lidt længere bagud, dog med en stædig 3-stjernet Direktør i haserne, der også har luft ned til Formanden, Kongen af Pap og Brunsborg.

Værten ville symbolisere starten på hele rejsen – en stor gestus. Den vin der satte The Champ i gang med at drikke seriøs vin. PAHLMEYER Cab 1996 var nu sendt rundt. (Det var faktisk 1995 der startede det, men hvem går op i detaljer?). Ifølge skribenten – aftenens vin. En opulent, kølig men frugtig vin, god syre og total i balance. Wouw en vin at slutte på. Og imens Den evige 2´er tager sin bowlingkugle og pakker sammen, nakker The Champ præcis 9 vigtige point på denne flotte vin, skarpt forfulgt af den 3-stjernede Direktør med 8 flotte point. Den evige 2´er, spillede ikke bowling alene 🙂

Aftenen var slut, Den unge greve Carl den Store, vores chauffør var ankommet for de 3 Druer der skulle hjem, og aftenen skulle gøres op.

Aftenens stilling blev som følger:

The Champ – 41 point
Den evige 2´er – 41 point
Den 3-stjernede Direktør – 36 point
Formanden – 29 point
Kongen af Pap – 26 point
Brunsborg – 23 point

Den samlede stilling er som følger:
Den evige 2´er – 125 point (mangler at være vært)
Formanden – 105 point (mangler at være vært)
Den 3-stjernede Direktør – 87 point (mangler at være vært)
The Champ – 85 point
Godsejeren – 57 point
Kongen af Pap – 53 point (mangler at være vært)
Brunsborg – 50 point

VI GLEMTE AT SYNGE HYMNEN – Ikke i orden. Fremad er det værtens ansvar og bliver det glemt, er der dummebøde – som er en 1. cru Bordeaux!

Fisse er sundt!

Næste morgen kunne man høre 2 velsmurte sportsvogne starte, og lyden af de tilsammen mere end 1400 HK, blev kun ødelagt af livvagternes to VW-maskiner der hostede ud af pladsen. Livet er smukt.