Han gik ud af sin kælderdør og blev mødt af en let brise. En brise der varslede mildhed og varme. Han kiggede henover udvalget af cykler og faldt over den røde smukke italienske cykel, han engang kaldte for sin. Den stod der smuk og enkel. Han tog mod til sig, og for en aften kunne han igen kalde den for sin.

Han trak cyklen 50 meter indtil grusvejen gik over i asfalt, og satte sig nu op på den hvide lædersadel, og trådte let i pedalerne. Cyklen gav sig straks til kende og i let tråd, skar cyklen igennem den lette forårsluft.

350 meter længere henne fra grusvejen, blev han mødt af T-krydset helt nede i bunden af Hørhavevej, og hvor skoven stadig stod stramt og tilbageholdende på de smukke grønne blade, der snart skulle springe i flor og ramme dem alle i ansigtet.

I den stramme horisont, så han allerede en lang tynd skikkelse stå og vente. Han kunne mærke varmen og glæden ved gensynet, og de to smukke mænd gav hinanden en krammer. De manglede stadig en, og efter 2 minutters venten kom den sidste. Formanden, Rune T og Den 3-stjernede direktør cyklede nu sammen igennem skoven for at mødes med den evige 2´er i udkanten af skoven og tæt på strandvejen.

Da de alle var samlet, cyklede de 4 liderlige Fede Druer i samlet flok mod Ferdinand, hvor aftenens Fede Drue skulle samles. Kongen af Pap var desværre sygemeldt, og Godsejeren kørte naturligvis selv.

På Ferdinand blev alle mødt med flotte fødselsdagsgaver af den gavmilde vært, og selvom alle havde tømrermænd fra Den Evige 2´ers kæmpe fødselsdagsfest fra dagen forinden hvor “næsten” alle havde været med, var alle rigtig glade for den flotte proptrækker 🙂 (Joke)..

Konkurrencen skulle i gang, og lad det bare være sagt fra start af. Druerne fik en lektion af de helt onde, i vin fra AMERIKA. Meget blæret og sjovt.

Men inden vinene blev serveret fik Druerne en Krug 2000 at varme op på. Lækker syre, friske bobler og bare en stor vin.

Så blev Den Fede Drues hymne sunget og aftenen var i gang. En tændt Ebbe Vinprop/ Butler James var sat i scene for at hygge om Druerne og klarede opgaven til UG.

Første liderlige vin var en meget lækker Dominus 1991. The Champ laver 7 point som det højeste og lad os bare sige det med det samme. Enkelte af Druerne havde en meget svær aften.

Karaffel nummer 2 blev sendt rundt og en Maya 1993 drillede nu for alvor Druerne. GUTTERBALLS hele vejen rundt. Av av.

Generelt for aftenen kan vi sige, at der blev serveret den ene lækre ret efter den anden. Som sædvanligt et tårnhøjt og velsmagende niveau på Ferdinand. Bravo!

Beringer 1994 Cab sang nu forførende frækt i glassene. Formanden, Den evige 2´er og The Champ scorer flot med point på vinen, mens resten af feltet fortsætter med at kaste bowlingkuglen i renden.

Hvis man kan kalde noget for en afstikker, var tiden kommet til en sådan en af slagsen. M. Chapoutiers De L´orée 2010 blev nu den drillende virkelighed for Druerne og pointene var meget beskedne. En hvidvin der ikke vækkede noget i Druernes katalog. Dette til trods for en dejlig fed en af slagsen.

Tilbage på det røde spor, skulle nu effektueres af Poggio di Sottos fremragende 2008 Brunello. En uhyre lækker en af slagsen. Spændstig, elegant og bare i verdensklasse. Kun The Champ laver point på denne vin, og resten af feltet er henvist til The Big Lebowskis bowling-scener.

Aftenens næste vin skulle vise sig at være en legendarisk en af slagsen. Den generøse vært havde smidt Screaming Eagle 2002 i puljen og der blev sat nogle hakker i de flotte bælter. Vinen levede måske ikke op til prisniveauet, men det er altid stort at smage disse referencevine. Wouw!

Festen var langt fra slut og Screaming Eagle blev elegant fulgt til dørs af Lafite 1998, som blev aftenens 7. vin. Lækker klub 🙂 Også en vin, hvor Druerne var på hjemmebane. Alle på nær Den 3-stjernede direktør hamrer point ind på kontiene, og Formanden viser især tænder med flotte 12 point. Job well done!

Tiden var nu kommet til aftenens “udenfor” kategori og en Catena Zapata 2007 fra Argentina var nu i glassene. Druerne havde ingen idé om, hvad der var serveret 🙂

Aftenens 2. hvide vin var nu flaske-fisse-eret ved THE JUDGE 2011. En fremragende vin. The Champ og den Evige 2´er nakker også pænt med point, i mens resten af feltet igen spiller bowling.

Dam Dam Daaaaa og vin nummer 10 blev nu serveret af JAMES. Shafer 2004 Hillside Select var nu i glassene og aftenen var ved sin ende.

Som en “unødvendig” men selvfølgelig overlegen gestus, vurderede fuldgyldigt medlem Brunsborg at servere en 1959 Vosne-Romanee fra A. Lugeret (svært at læse etiketten).

En meget lækker aften var ved vejs ende og konkurrencen skulle gøres op.

Aftenens stilling blev som følger:
The Champ – 44 point
Den evige 2´er – 36 point
Formanden – 30 point
Godsejeren – 10 point
Den 3-stjernede Direktør – 8 point
Kongen af Pap – 8 point (reglen om udeblivelse)
Brunsborg – 0 point (reglen om vært)

Den samlede stilling er som følger:
Den evige 2´er – 84 point (mangler at være vært)
Formanden – 76 point (mangler at være vært)
Godsejeren – 57 point (mangler at være vært)
Den 3-stjernede direktør – 51 point (mangler at være vært)
The Champ – 44 point
Brunsborg – 27 point
Kongen af Pap – 27 point (mangler at være vært)

Fisse er sundt!

Han cyklede op ad den smalle asfaltvej, vinkede kærligt til den lange tynde ven, og hoppede af sin røde cykel. Den cykel der engang var hans. Han trak den henover grusvejen. Stillede cyklen fra sig, og stod foran sin kælderdør. Da han satte nøglen i døren og tænkte sig tilbage til den aften, der netop var overstået blev han ramt af en følelse. Følelsen af at være lykkelig…..