Det var blevet Februar og 6 dage inde i årets korteste måned havde The Champ alias Rune T budt de dejlige Fede Druer op til dans for første gang i det netop udsprungne 2019.

En sprød og altid lækker Krug GC bød Druerne velkommen og til tonerne af de sprøde bobler, kildede det tidligt i de ankomne Druers skød. Stemningen var lækker og Druerne så hamrende godt ud. Endnu en sæson skulle skydes i gang. Men alle var klar over at denne sæson ikke “bare” var endnu en sæson. Det er nemlig den 10. sæson i Verdens fedeste klubs historie, og derfor naturligvis, en magisk sæson, der blev skudt i gang.

The Champ havde besluttet sig for at give Druerne en klassisk aften, helt uden drillepinde. I hvert fald på papiret.

Men inden aftenen for alvor kunne skydes i gang skulle Den Fede Drues nye slagsang præsenteres og på “Der er et yndigt land” blev teksten godkendt og der blev skrålet igennem til den helt store guldmedalje:

Der er en KONGE-klub
Med 7 Fede Druer
Vi drikker KONGEVIN
Vi drikker KONGEVIN
Vor gamle klub den skal bestå
Så længe vinen smager
Og fylder i hver kind
og kilder i hver vor´ pind

Første flaske var smidt på karaffel og en meget lækker Francesco Rinaldi 1971 Barolo hyggede sig nu i Druernes flotte glas. En meget meget flot variation på flaske fra det skønne Piemonte. Mange af Druerne laver også flot med point på denne vin.

Så tog årgangsstokken et spring og en Pommard 2006 fra Comte Armands monopolmark Clos Des Epeneaux viste nu muskler på Bodega Kronhjorten. Der blev sammenlagt lavet 4 point i alt på denne vin, så helt klassisk blev aftenen ikke oplevet af deltagerne.

Den 3. vin indenfor konkurrencen var Dugat-Pys Petite Chapelle 2007 fra det lækre Gevrey, og her var Druerne straks mere på hjemmebane og pointene væltede ind.

Så insisterede The Champ på for anden gang i klubbens historie at servere en 2008 Rayas, og Svend O viser for alvor sine muskler, og viser også, at trods den fremskredne alder, at han kan endnu. Han gætter vinen helt ned til producent, og eneste svipser, er et enkelt år fra årgangen. Meget flotte 14 point på denne klassiske vin.

Der var virkelig dømt rød Bourgogne som tema, og en lidt ung men alligevel dejlig frugtig Coquard Loison-Fleurot 2016 Clos-Vougeot var nu sandheden i glassene. Men endnu en gang en vin der samlet gav Druerne 4 point i alt. Så det værten troede var en gave endte med at være en drillepind, hvilket også bare viser, at man ikke skal være bange for at et flight er “for nemt”. Men bare servere det man har lyst til at servere.

Der skulle skylles ganer og aftenens første hvide vin var en realitet. En meget ung og syrlig Condrieu fra Xavier Gerard 2016 imponerede ingen, men Svend O lavede alligevel 11 flotte point på denne vin, og er igen igen bejler til den flotte 2. plads 🙂 Også formanden blærede sig med 11 pumpede point på denne vin.

Endnu en rød bandit var på bordet og en meget klassisk Chateau La Tour Haut-Brion 2003 kælede nu kildent for de sarte ganer og stemningen var dejlig liderlig. Godsejeren der også generelt viste tænder, får højeste score på denne vin.

For første gang i klubbens historie var det vedtaget under det nyeste regelsæt, at der skulle serveres en vin UDENFOR område. Dette blev flaske-fisse-ret ved Vega-Sicilia 2002 Unico. Direktøren fra ATRICA (Indforstået), Godsejeren og Formanden er alle i Spanien, men ingen formår rigtigt at nakke vinen. Sjovt indslag, men voldsomt svært!

Druernen skulle tilbage på sporet og tilbage indenfor område blev der nu serveret en meget dejlig 1990 Paolo Scavino Riserva Barolo Rocche…. og pointene begynder da også igen at vælte ind på kontiene. Seneste medlem Brunsborg har lidt udfordringer med at komme i gang på aftenen, og heller ikke denne vin får tændt op under det nye medlem.

Tiden var kommet til en præsentation af årets hitsingle, og endnu en gang ramte Rune T, Ttjolle Blaze og Sofus Lækkerpivs plet med endnu en landeplage 🙂

Aftenens sidste vin, og ifølge værten også aftenens vin, blev Georges Noëllats Grands-Echezeaux 1976 og wouw en lækkerbisken.

Festen var slut, og Druerne fik generelt ALT for mange point 🙂

Aftenens stilling blev som følger:
Den evige 2´er – 48 point
Godsejeren – 47 point
Formanden – 46 point
Den 3-stjernede direktør – 43 point
Brunsborg – 27 point
Kongen af Pap – 19 point
The Champ – 0 point

Den samlede stilling:
Den evige 2´er – 48 point (mangler af være vært)
Godsejeren – 47 point (mangler af være vært)
Formanden – 46 point (mangler af være vært)
Den 3-stjernede direktør – 43 point (mangler af være vært)
Brunsborg – 27 point (mangler af være vært)
Kongen af Pap – 19 point (mangler af være vært)
The Champ – 0 point

Fisse er sundt.